Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

«Όταν ένας αστυνομικός κτυπά μπορεί να μην γνωρίζει το γιατί το γνωρίζει όμως το ΛΑΜΟΓΙΟ που τρώει το ξύλο!!!!»

«Όταν κτυπάς μια γυναίκα εσύ μπορεί να μην γνωρίζεις γιατί την κτυπάς εκείνη όμως γνωρίζει το γιατί!» παλιά μουσουλμανική παροιμία.
Σε παράφραση «Όταν ένας αστυνομικός κτυπά, μπορεί να μην γνωρίζει το γιατί το γνωρίζει όμως το ΛΑΜΟΓΙΟ που τρώει το ξύλο!!!!»



Τι είδε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο κέντρο της Αθήνας
4/2/200800:17


Τι είδε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο κέντρο της Αθήνας
Αντιεξουσιαστές, εθνικιστές, συνδικαλιστές και κυρίως πολλούς που απλώς αποποιούνται τις ευθύνες τους...
Η προετοιμασία των αντιπάλων
Σάββατο πρωί στο κέντρο της Αθήνας και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Το μίγμα ήταν εκρηκτικό. Η προγραμματισμένη εκδήλωση εθνικιστών, προκάλεσε αντίστοιχες συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών, ενώ η Σαββατιάτικη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ είχε συγκεντρώσει εκατοντάδες συνδικαλιστές της επιχείρησης. Επιπροσθέτως, η καλοκαιρία μεσούντος του χειμώνα ευνοούσε υπαίθριες δραστηριότητες όπως οι οδομαχίες. Το έργο της αστυνομίας (που αποτελούσε τον τέταρτο πόλο) ήταν ομολογουμένως δύσκολο. Μετά όμως από τόσα χρόνια μαχών στο κέντρο της πόλης αλλά και την εκπαίδευση που είχαν λάβει πριν την Ολυμπιάδα, όλοι πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουν.Το κέντρο της πόλης ήταν από νωρίς κλειστό, προκειμένου να μην υπάρξουν «παράπλευρες απώλειες» εκτός από τους ταλαιπωρημένους οδηγούς που δεινοπαθούσαν καθώς και πέριξ του κέντρου, η συμφόρηση ήταν πρωτοφανής. Η αγανάκτηση των κατοίκων μιας πόλης 5 εκατομμυρίων ήταν επίσης προφανής. Μερικές ντουζίνες συμπολιτών μας, είχαν de facto κρατήσει το κέντρο της πόλης για την «πάρτη» τους, αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους από το να το επισκεφθούν και κάνοντας τους μαγαζάτορες να τραβούν τα μαλλιά τους. Είναι σαν να θέλεις ένα πολύ ρεαλιστικό γήπεδο για paintball και να έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς το ιστορικό κέντρο της πόλης σου. Ακόμη και ο Εθνικός Κήπος ήταν σχεδόν αποκλεισμένος ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίες έφθαναν μέχρι το Παγκράτι.
Vs
Μερικοί πιάστηκαν (στον ύπνο)
Ενώ τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει από νωρίς με τους συνδικαλιστές να επιχειρούν με βίαιο τρόπο τη διακοπή του Δ.Σ. της ΔΕΗ και τους αντιεξουσιαστές να οργανώνουν το σχέδιο συμπλοκής με όσους προετοιμαζόταν (από τις 2μ.μ.;) για τη συγκέντρωση «μνήμης» της υπόθεσης των Ιμίων που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα, όσο περνούσε η ώρα, κατέφθαναν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις από όλες τις κατευθύνσεις. Η πλατεία Συντάγματος θύμιζε εμπόλεμη ζώνη με στρατό κατοχής. Με τόσους αστυνομικούς σκέφθηκα, ακόμη και αν επιχειρηθούν εκτεταμένα επεισόδια, θα σταματήσουν γρήγορα. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συλλάβουν αρκετούς από τους ταραξίες, όλων των πλευρών. Οι λιγοστοί πολίτες όμως που είχαν παραμείνει στο κέντρο, αγανακτούσαν βλέποντας έναν ή δύο ταραξίες να σπάνε ότι βρίσκουν στο διάβα τους υπό το διακριτικό βλέμμα των Αστυνομικών, που προηγουμένως είχαν ξυλοφορτώσει μερικούς συνδικαλιστές.Ώρες αργότερα, και ενώ βλέπαμε στις ειδήσεις ότι η Πανεπιστημίου είχε μετατραπεί σε ρινγκ, μάθαμε ότι προσήχθησαν 100 (και πλέον) άτομα για τα επεισόδια. Ο αριθμός ήταν μεγάλος και προφανώς οι κατηγορίες που περίμενα να τους απαγγελθούν, ήταν σοβαρότατες. Τελικά το πρωί της Κυριακής μάθαμε ότι αφέθησαν ΟΛΟΙ ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν λέει στοιχεία εμπλοκής στα επεισόδια. Για κανέναν; Ποιος τα έκανε λαμπόγυαλο στο κέντρο της πόλης και κυρίως πώς διέφυγε σαν κύριος μέσα από τόσους αστυνομικούς; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε η αστυνομία συνέλαβε λάθος άτομα (όπως π.χ. το λάθος της επίθεσης στους δημοσιογράφους που «κάλυπταν» τα γεγονότα) ή δεν υπήρχε πολιτική βούληση να απαγγελθούν κατηγορίες έναντι αυτών που συνελλήφθησαν. Ουδείς δεν είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για όσα έγιναν για μια ακόμη φορά στο κέντρο της Αθήνας. Αν οι αστυνομικοί συνέλαβαν λάθος άτομα, προφανώς πρέπει να κριθεί η ικανότητά τους να ξεχωρίζουν έναν κουκουλοφόρο με πέτρες στο χέρι από μια γηραιά κυρία που γυρίζει από το μανάβη κρατώντας πατάτες. Αν συνέλαβαν τους σωστούς αλλά τους άφησαν με άνωθεν εντολή, πρέπει να επανεξετάσουμε σε ποιόν έχουμε αναθέσει την οργάνωση της χώρας. Το χειρότερο είναι ότι τις επόμενες ημέρες όλοι θα αφορίζουν όσα συνέβησαν το Σάββατο, προκαλώντας γέλια στους συμμετέχοντες. Η ευθύνη είναι άγνωστη λέξη στον τόπο μας και η δημοκρατία μας ανέχεται την επιβολή του «νόμου» λίγων που για άγνωστους λόγους αρέσκονται σε συμπλοκές και «κλεφτοπόλεμο» σε αστικό τοπίο...
Σταμάτης Ζαχαρός
stamatis.zacharos@capital.gr

http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=14&id=442966&expand=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: