Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

«Εισβολή» από τη θάλασσα αν λιώσουν οι πάγοι της Γροιλανδίας!

«Εισβολή» από τη θάλασσα αν λιώσουν οι πάγοι
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 29/12/2007 7:01:01 μμ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι απλοί αριθμοί δεν έφεραν συμφωνία για το κλίμα
Του Κασσιανόυ Τζέλη
Τεράστιες εκτάσεις αγροτικών και ευαίσθητων οικολογικά περιοχών έχουν χαθεί. Η πλούσια πεδιάδα της Κεντρικής Μακεδονίας έχει γίνει πλέον κατά το ήμισυ θάλασσα. Ομοίως οι ευρύτερες περιοχές των δέλτα του Εβρου και του Νέστου. Η πεδιάδα του Αλμυρού στον Παγασητικό Κόλπο έχει βυθιστεί. Η Αρτα έγινε... λιμάνι ενώ φράγματα έχουν υψωθεί κατά μήκος των ακτών της πρωτεύουσας Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Αλεξανδρούπολης και άλλων παραθαλάσσιων πόλεων. Το Μεσολόγγι πλέον είναι ένα... νησί κάτω από τη στάθμη της θάλασσας που προστατεύεται με φράγμα. Μειώθηκαν οι διαθέσιμοι υδάτινοι πόροι καθώς αυξήθηκε εντυπωσιακά η αλατότητα του υδροφόρου ορίζοντα σε συνδυασμό και με τη μείωση των βροχοπτώσεων προκαλώντας έτσι σημαντικά προβλήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Εξαιρετικά σοβαρό είναι το πλήγμα στη βαριά βιομηχανία της χώρας τον τουρισμό, αφού καταποντίστηκε ένας τεράστιος αριθμός ακτών. Η μεγαλύτερη αλλοίωση παρατηρείται στα χαμηλού υψομέτρου νησιά και παραλιακές περιοχές, όπως η Χαλκιδική, η Κως και η Κέρκυρα. Η για πολλά χρόνια ανακηρυγμένη ως καλύτερη παραλία της Ευρώπης, τα Φαλάσσαρνα του Νομού Χανίων προσελκύουν πλέον μόνο τον... καταδυτικό τουρισμό. Η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση είναι τεράστια προκαλώντας εντυπωσιακή αλλαγή του πολιτικού και κοινωνικού προφίλ της χώρας με κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.
Η άνοδος της θερμοκρασίας έχει μεταβάλει το κλίμα της Ελλάδας με αρνητικές συνέπειες στη γεωργία άλλα και στον ενεργειακό τομέα καθώς η εποχιακή αύξηση της ζήτησης ειδικά κατά τους θερινούς μήνες ασκεί μεγάλες πιέσεις στο δίκτυο ηλεκτροπαραγωγής που με τη σειρά του προχωρά στην ανάπτυξη πρόσθετων μονάδων -ένα μόνο μέρος των οποίων παράγουν ανανεώσιμη ενέργεια- επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα με την εκπομπή ρύπων. Μεγάλος είναι ο αριθμός των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά τις απαιτήσεις για ενέργεια ειδικά τους θερινούς μήνες. Δεν υπολογίζεται η αύξηση των ασθενειών και των θανάτων. Δραματική επίσης είναι η κατάσταση μεγάλου αριθμού προστατευόμενων περιοχών natura.
Συμβαίνει τώραΠιστεύετε ότι όλα αυτά είναι αποκύημα επιστημονικής φαντασίας; Μάλλον όχι. Το κλίμα του πλανήτη έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει και όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι οι δραματικές επιπτώσεις αυτής της αλλαγής θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα εμφανείς από όσο πιστεύανε έως τώρα και η έντασή τους θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που θα λάβουν οι κυβερνήσεις. Το μόνο δεδομένο είναι ότι πολύ δύσκολα η ζωή αυτής της γενιάς στον πλανήτη γη θα εξελιχθεί υπό τις σημερινές συνθήκες, ακόμα και αν ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη στον Ειρηνικό η μικρή άνοδος της στάθμης της θάλασσας έχει καταστρέψει πολλούς παράκτιους δρόμους και γέφυρες στα νησιά Κιριμπάτι και Τούβαλου, ενώ δύο ακατοίκητα νησιά στο σύμπλεγμα Κιριμπάτι έχουν ήδη εξαφανιστεί, σύμφωνα με την WWF. Στην Ολλανδία, το ένα τέταρτο της οποίας βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το κοινοβούλιο έχει ήδη αναθέσει μελέτη για την κατασκευή ενός τεχνητού νησιού που θα προστατεύσει τη χώρα από την άνοδο της στάθμης. Ακόμη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 1900 έως σήμερα η στάθμη της θάλασσας έχει ήδη αυξηθεί κατά 20 εκατοστά. Επιπλέον, το σύνολο των επιστημόνων θεωρούν μαθηματικά βέβαιο ότι μπροστά μας θα έρθουν καλοκαίρια χωρίς πάγο στον βόρειο πόλο. Μέχρι τώρα εκτιμούσαν ότι αυτό θα συμβεί προς τα τέλη του αιώνα. Ωστόσο, όπως προειδοποιούν οι ερευνητές του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Ερευνας και του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, το καλοκαιρινό στρώμα πάγου στην Αρκτική θα περάσει από μια φάση σταθερότητας έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020 την οποία όμως θα ακολουθήσει μια απότομη κατάρρευση και από το 2040 το στρώμα του επιπλέοντος πάγου θα εξαφανίζεται εντελώς κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών.
Ανοδος στάθμηςΜια πολύ σημαντική πτυχή της κλιματικής αλλαγής που θα επηρεάσει άμεσα την Ελλάδα είναι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας λόγω της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Οπως αναφέρει στην «Η», ο καθηγητής και πρώην πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Δημήτρης Λάλας, όλα τα σενάρια που επεξεργαζόταν έως τώρα οι επιστήμονες για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών αποδείχθηκαν υποτιμημένα. Ολες οι νέες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η στάθμη μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα αυξηθεί μεταξύ 1 και 2 μέτρων, ενώ τονίζει ότι δεν είναι απίθανο το δραματικό σενάριο να λιώσουν οι πάγοι της Γροιλανδίας. Αυτό θα σημαίνει την άνοδο ακόμη και 7 μέτρων της στάθμης της θάλασσας. Κι όπως, τονίζει ο κ. Λάλας, υπάρχει το πιθανό σενάριο της επιτάχυνσης, δηλαδή, το να λιώσουν οι πάγοι από κάτω και να χυθούν οι κορυφές στη θάλασσα, διαδικασία που αν ξεκινήσει θα χρειαστεί μόνο περίπου 2 δεκαετίες για να ολοκληρωθεί! Συμπληρώνει ακόμη ότι για την άνοδο της στάθμης ευθύνη θα έχει και η διαστολή του νερού ως αποτέλεσμα της αύξησης της θερμοκρασίας.
Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει ότι θα βυθιστούν όλες οι περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και πέριξ των δέλτα των ποταμών. Η ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου, οι περιοχές πέριξ των λιμνοθαλασσών Αιτωλικού και Μεσολογγίου, ο Παγασητικός, η πεδιάδα της Κεντρικής Μακεδονίας, τα δέλτα Εβρου και Νέστου. Η έκταση πολλών νησιών θα μειωθεί, ενώ πολλές παραθαλάσσιες πόλεις μεταξύ αυτών και η Αθήνα θα βρεθούν κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Υπολογίζεται ακόμη ότι θα χαθούν από 180.000 έως 350.000 στρέμματα περιοχών natura.
Αν λιώσουν οι πάγοι της Γροιλανδίας, η μισή Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Φάληρο, Βουλιαγμένη και Μοσχάτο θα βυθιστούν και η Νέα Σμύρνη θα γίνει... πλαζ! Αν βέβαια δεν υψωθούν φράγματα, όπως στην Ολλανδία ή τη Νέα Ορλεάνη.
«Η γενιά μας θα ζήσει τις αλλαγές»ο κ. Λάλας επισημαίνει ότι οι αλλαγές αυτές είναι μπροστά μας και δεν αφορούν απλά ένα μακρινό μέλλον. «Η γενιά μας θα ζήσει μέρος ή το σύνολο αυτών των δραματικών αλλαγών. Ακόμη κι αν αρχίσουμε να μειώνουμε σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου άμεσα, θα υποστούμε οπωσδήποτε ένα τμήμα των επιπτώσεων ως συνέπεια των αερίων που εκπέμψαμε μέχρι σήμερα» τονίζει.
Στην ερώτησή μας ποια θα ήταν η πρώτη του κίνηση εάν ήταν εκείνος υπουργός Περιβάλλοντος, μας απαντά με νόημα: «Θα κοίταζα να δω αν η Αυστραλία έχει δίκιο που δημιούργησε, παράλληλα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής». Κάτι που όπως λέει θα έπρεπε να απασχολήσει την ελληνική κυβέρνηση για την περιβαλλοντική πολιτική της οποίας ιδιαίτερα απέναντι στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής αναφέρει ειρωνικά: «Ουδέν σχόλιο! Αυτό που θα ήθελα να απαιτήσω από την κυβέρνηση της χώρας μου, μιας χώρας που σημειωτέων «ζει» από το κλίμα της να είναι παρούσα και να πιέζει σε όλα τα διεθνή φόρουμ άλλα και να εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της. Θα ήθελα ακόμα να φροντίζει τα του οίκου της προστατεύοντας το ανεκτίμητο φυσικό μας περιβάλλον όχι με λόγια, άλλα με έργα και να περάσει την ιδέα και συνάμα το καθήκον που τελικά έχει γίνει και ανάγκη για την επιβίωσή μας, της φροντίδας του περιβάλλοντος από όλους και κυρίως στα παιδιά και τους μαθητές ευελπιστώντας ότι τουλάχιστον αυτή η γενιά να τα πάει καλύτερα από εμάς».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4669&subid=2&tag=2760&pubid=531140

2 σχόλια:

vasilis είπε...

Όλα αυτά που λες είναι μέρος της σιωνιστικής - μασονικής συνωμοσίας για την κυριαρχία τους στον κόσμο.
Όλα τα περι αλλαγής κλίματος είναι παπαριες. Ναι, το επηρεάζουμε το κλίμα, αλλά σε ελάχιστο βαθμό και όχι όπως θέλουν οι διάφοροι που τα κονομάνε από αυτή την ιστορία.
Πότε το κλίμα της Γης ήταν σταθερό? ΠΟΤΕ. Διανύουμε μία μεσοπαγετώδη περίοδο και είναι φυσικό η μέση θερμοκρασία της γης να αυξάνεται. Σε παγκόσμια κλίμακα το 95% των εκπομπών του CO2 προέρχεται από τη ΘΑΛΑΣΣΑ και όχι από τα φουγάρα.
Αν αλλάζει κάτι, αυτό συμβαίνει σε τοπικό και μόνο επίπεδο.
ΕΛΕΟΣ πια με την καταστροφολογία

O Σωληνάρχης! είπε...

Άλλος ο βιολογικός χρόνος του ανθρώπου και άλλος ο γεωλογικός χρόνος φίλε μου ελπίζω να κατανοείς την διάφορα.